A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги №5" Криворізької міської ради
Шлях до здоров'я починається з нами!

28 ЛИПНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ВІРУСНИМИ ГЕПАТИТАМИ

Дата: 02.08.2024 09:34
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

ГЕПАТИТИ НЕ ЧЕКАЮТЬ. ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ВІРУСНИМИ ГЕПАТИТАМИ.
Саме таке гасло у цьогорічного Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, яке щороку відзначається 28 липня у всьому світі.
Передусім мета цього дня — підвищення обізнаності про проблему вірусних гепатитів, способи профілактики та лікування, а також зниження рівня стигматизації людей, які живуть з вірусним гепатитом. 
Згідно з ВООЗ, щотридцять секунд у світі від захворювання, що пов’язане із вірусними гепатитами, помирає одна людина. Саме тому необхідно діяти вже зараз: пройти тестування та почати лікування у разі позитивного результату.
Періодичне тестування на вірусні гепатити варто зробити правилом. Передусім варто звертатися до сімейного лікаря, який можна пройти швидке тестування та у разі позитивного результату направити до вузькопрофільного спеціаліста.

Фото без описуВ амбулаторіях КНП "ЦПМСД №5" КМР можна безкоштовно провести тестування швидкими тестами на гепатити В і С. Потрібно лише звернутися до сімейного лікаря.

Кожен громадянин України має право отримати доступ до безоплатних послуг лікування вірусних гепатитів, і у випадку, якщо вам відмовляють у наданні послуг, ми просимо інформувати про це  Національну службу здоров’я України та Центр громадського здоров’я України, який є національним координатором програми із забезпечення доступу до діагностики та лікування ВГ, за дорученням МОЗ України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень